Opso ry:n tiedote 19.6.2017

Oppisopimusviikko

Valtakunnallista Oppisopimusviikkoa vietetään 9.­13.10.2017. Oppisopimusta juhlistetaan verkko- ja paikallistapahtumissa ympäri Suomen.

Lokakuussa ensimmäistä kertaa vietettävän Oppisopimusviikon pääjärjestäjänä toimii OpsoDiili-koordinaatiohanke. Oppisopimusviikossa on mukana myös koulutuksenjärjestäjät ympäri Suomen ja sen virallisena suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Yhteistyökumppaneina ovat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT sekä Suomen Yrittäjät.

Katso lisää viikon ohjelmasta, materiaaleista ja kuinka voitte osallistua viikkoon: Oppisopimusviikko – tule mukaan!

Ehdota palkittavaksi!

Oppisopimusviikkoon liittyen Opso ry tulee palkitsemaan ansioituneet vuoden oppisopimusopiskelijan, -työnantajan sekä -työpaikkakouluttajan. Vuoden oppisopimuspalkittavat haetaan ensimmäistä kertaa ja tästä on tavoitteena tehdä vuosittainen perinne.

Opso ry hakee vuoden 2017 suomalaista oppisopimustyönantajaa-, opiskelijaa ja -työpaikkakouluttajaa. Oppisopimuskoulutuksen järjestäjät esittävät ehdokkaansa 18.8.2017 mennessä, valinnoista ilmoitetaan valituille syyskuun puolen välin jälkeen. Palkittavat palkitaan Opso ry:n syyskokouksessa Joensuussa 3.10.2017. Palkittavat julkistetaan oppisopimusviikolla.

Oppisopimuskoulutuksen järjestäjä voi esittää yhtä ehdokasta/palkittavien kategoria. Ilmoitattehan ennen esityksen tekemistä omille ehdokkaillenne, että teette esityksen ja annatte heidän yhteystietonsa meille, mikäli he tulevat valituiksi.

Ilmoita ehdokkaanne viimeistään 18.8 mennessä tästä linkistä:

https://goo.gl/forms/QhdbGkbha5LmjZBt2

Oppisopimuskummit ry

Oppisopimuskummit Sirkka Nykänen ja Kari Viinisalo vierailivat Opso r:n hallituksen kokouksessa ja kertoivat kummien toiminnasta ja kummitoiminnan hyvistä tuloksista, mm. yhteistyöstä pk-seudun oppisopimustoimistojen, TE-toimistojen ja yritysten kanssa.

Oppisopimuskummit ry on valmis laajentamaan kummitoimintaa pk-seudun ulkopuolelle, jos innokkaita kummeja ja oppisopimustoimistoja löytyy. Jos kummitoiminta kiinnostaa, ota yhteyttä Sirkka Nykäseen, sirkka.nykanen@hotmail.fi.

Osaaja-lehden päätoimittaja vaihtuu

Osaaja-lehteä menestyksellisesti luotsannut Anne Vuorinen on kertonut olevansa käytettävissä päätoimittajan tehtävään enää kuluvan vuoden loppuun asti. Uuden päätoimittajan haku avataan elokuussa, mutta jo nyt tehtävästä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä puheenjohtaja Tarmo Välikoskeen (tarmo.valikoski@omnia.fi). Myös toimitusneuvostoon ovat uudet jäsenet tervetulleita.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!