Oppisopimus nykyisessä työpaikassa

Kysy työnantajaltasi mahdollisuutta suorittaa tutkinto tai tutkinnon osa työpaikallasi. Jos työnantajasi kiinnostuu, ota yhteyttä alueesi oppisopimuskoulutuksenjärjestäjään ja kerro tilanteestasi. Löydät lähimmän toimijan etusivun valikosta.

Oppisopimus ei välttämättä ole kaikille työnantajille tuttu mutta ei hätää, tietoa on tarjolla myös työnantajalle.

Kerro työnantajallesi:

  • Oppisopimus on työnantajalle maksuton ja työntekijä jatkaa työssä normaalisti. Sinua ohjaa työnantajan valitsema työpaikkaohjaaja.
  • Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta työelämässä oppimisen ohjauksen kustannuksista. Perustutkintoon johtavissa oppisopimuskoulutuksissa korvaus on 0–250 euroa/kk (jopa 350 euroa/kk) ja ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa 0–200 euroa/kk.
  • Opiskelet 1–4 päivänä kuukaudessa oppilaitoksen oppimisympäristöissä. Näiden päivien palkanmaksusta päättää työnantaja, sinä saat päivärahaa tarvittaessa.
  • Työnantaja saa sinusta entistäkin motivoituneemman työntekijän, joka on valmis oppimaan töitä tekemällä, tuo työpaikalle uutta energiaa ja on koulutuksen ansiosta entistä pätevämpi tehtävässään.
  • Voitte käydä työnantajasi kanssa juttelemassa asiasta lähimmän oppisopimuskoulutuksenjärjestäjän luona ennen päätöksentekoa.