Nuoren palkkaaminen oppisopimuksella

Oppisopimuksella voi palkata nuoria työntekijöiksi

Oppisopimusopiskelijaksi voi palkata 15 vuotta täyttäneen ja sitä vanhemman henkilön. Olisiko esimerkiksi kesätyöntekijäsi tai harjoittelijasi potentiaalinen vakituinen työntekijä?

Oppilaitosmuotoiseen ammatilliseen koulutukseen voi sisältyä palkallisia jaksoja työelämässä oppien. Tällöin voidaan solmia lyhyempi oppisopimus esim. yhteen tutkinnon osaan osana ammatillisia opintoja.

Opiskelija suorittaa opintonsa loppuun oppisopimuksella työelämässä oppien.

Kysy lisää alueesi oppisopimuskoulutuksenjärjestäjältä.

 

KOULUTUSSOPIMUS

Koulutussopimus on vuoden 2018 alusta korvannut työssäoppimisjaksot työpaikalla. Koulutussopimus on työpaikan ja koulutuksen järjestäjän välinen kirjallinen, määräaikainen sopimus opiskelijan osaamisen hankkimisesta työpaikalla. Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa eikä hänelle makseta palkkaa. Koulutussopimus voi toimia väylänä oppisopimukseen. Koulutussopimuksessa opiskelija on oikeutettu opintotukeen, koulumatkakorvaukseen ja koulutuksen järjestäjän tarjoamaan maksuttomaan ateriaan.

oppisopimuskummi NUOREN tukena

Haluatko tai tarvitsetko ulkopuolista apua yrityksesi oppisopimusopiskelijoiden ohjaukseen? Ota kummi kaveriksi! Oppisopimuskummit tukevat työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja ovat opiskelijan tukena.