Kevätseminaarin ensimmäinen päivä on melkein pulkassa!

Kevätseminaarin kanssa ei päästy tänä keväänä aivan ilman ongelmia koska veturinkuljettajien lakko esti osan osallistujien paikallepääsyn. Keudan avustuksella saimme kuitenkin järjestettyä etäosallistumismahdollisuuden niille osallistujille, jotka eivät paikalle päässeet syystä tai toisesta. Paikalle Scandic Helsinki Aviapolikseen saapui kuitenkin ilahduttavan suuri joukko oppisopimusten ammattilaisia!

Torstaipäivä aloitettiin mukavasti erinomaisella kokouslounaalla jonka jälkeen seremoniamestari Jouni Kyllönen tarttui mikkiin ja esitteli kokouspaikkakuntamme Vantaan nähtävyyksiä ja elämysmahdollisuuksia. Opson puheenjohtaja Virpi Spangar avasi seminaarin, avaussanat ovat luettavissa täältä. OKM:n Petri Lempinen kertoi tulevaisuuden näkymistä ammatillisen koulutuksen saralla.

Marin ja Riikan kyselytunti on ollut seminaarien vetonaula jo vuosien ajan mutta tänä vuonna se vedettiin uudella työpajatyyppisellä tavalla joka samalla sai osallistujat sekoittumaan mukavasti eri ryhmiin. Osallistujille oli jaettu etukäteen erilaisia karkkeja joiden mukaan ryhmät muodostettiin. Työpajatyöskentely oli tehokasta ja tulokset koottiin yhteiseen tiedostoon, joka jaetaan sivuillamme muiden seminaarimateriaalien kanssa myöhemmin.

Työpajojen tulokset jaettiin yhteydesti Marin ja Riikan tehdessä asioihin tarkennuksia tarpeen mukaan.

Päivän lopuksi saimme kuulla myös TE24-uudistuksesta Annukka Sorjoselta.

Kuvien kautta pääset tunnelmaan mukaan.

Helsingin maahanmuutto- ja työllisyysasioiden va. johtaja Annukka Sorjonen
Keuda järjesti seminaarille livestreamin kahden päivän varoitusajalla.
Opson hallituksen jäsenet vetivät työpajoja ja kokosivat tulokset yhteiseen tiedostoon.
Riikka Vacker ja Mari Pastila-Eklund odottivat kuumeisesti työpajatyöskentelyn lopputuloksia
Scandic Helsinki Aviapoliksen kokoustarjoiluissa ei ollut valitettavaa. Kuvassa on kokouskahvien tarjoiluja.
Kahvitauolla nähtiin runsaasti verkostoitumista eri oppilaitosten välillä.
Virpi Spangar
Päivitimme ja uudistimme rolluppejamme, rollupit tilattiin viime syksyn oppisopimuskilpailun yhdeltä voittajalta, painotalo Niini & .Co:lta