WANTED: Some-aktiivisia ammatillisen koulutuksen opiskelijoita EuroApprentice-verkostoon, ilmoittautumiset viimeistään 10.2.2020

Tunnetko oppisopimusopiskelijan tai ammattiopiskelijan, joka on

 • alkuvuodesta tai myöhemmin tänä vuonna Erasmus-jaksolla
 • somessa aktiivinen / halukas oppimaan lisää
 • jakaa/haluaisi jakaa omissa some-kanavissaan vapaamuotoisesti kokemuksiaan Erasmus-jaksosta
 • haluaisi tutustua muihin erasmusvaihtareihin kansallisessa tapaamisessa 9.5.2020 (Helsinki) sekä kansainvälisessä tapaamisessa 8.-11.6.2020 (Helsinki) ja VET Mobility Summit -tapahtumassa (Frankfurt, Saksa) lokakuussa 2020?

 

Innosta opiskelija mukaan EuroApprentice-verkostoon!

 

Haemme 4-5 opiskelijaa, jotka voisivat toimia vuoden verran ”liikkuvuuslähettiläinä”.

Viestiminen omista kv-kokemuksista somessa voi tapahtua tekstin, kuvien, videoiden muodossa siten kuin se on opiskelijalle itselleen luontevaa ja mukavaa.

Opiskelijaa voidaan myös haastatella OPH:n tai muiden julkaisuihin. Joillekin voi tulla ehkä kutsu kertomaan kokemuksista vaikkapa paikalliseen yrittäjien tilaisuuteen. Myös oma oppilaitos voi kysyä tällaista henkilöä kertomaan sopivassa info-tilaisuudessa.

 

Opiskelijoille järjestetään la 9.5.2020 Helsingissä tapaaminen ja mielenkiintoista koulutusta sekä eurooppalainen tapaaminen 8.-11.6.2020 Helsingissä, jonne saapuu 70 EuroApprentice opiskelijaa ympäri Eurooppaa. Luvassa on paljon uusia ystäviä, erilaisia työpajoja ja hauskoja aktiviteetteja.

 

Lisäksi EuroApprentice-opiskelijat kutsutaan Saksassa järjestettävään VET Mobility Summit -tapahtumaan joka järjestetään Frankfurtissa Saksassa syksyllä 2020 (2-3 pv lokakuussa, ajankohta vahvistuu kevään aikana).

 

Matkat ja ylläpito kustannetaan opiskelijoille. Rahapalkkiota ei makseta, mutta opiskelijat saavat toiminnastaan todistuksen.

 

Toivomme erityisesti oppisopimusopiskelijoiden innostuvan, mutta opso-vaihtojen vähyyden tietäen otamme mukaan myös muita innostuneita ammattiopiskelijoita.

 

Pyydämme teitä välittämään tätä kutsua sopiviksi katsomillenne opiskelijoille ja välittämään kiinnostuneiden opiskelijoiden tiedot meille viimeistään ma 10.2.2020.

 

Ilmoitukset sähköpostiin sari.turunen-zwinger@oph.fi seuraavin tiedoin;

 1. opiskelijan nimi
 2. synt. aika
 3. sähköposti ja puh.nro
 4. opiskeluammatti
 5. ulkomaanjakson ajankohta ja kohdemaa+kaupunki
 6. missä some-kanavissa opiskelija on jo aktiivinen
 7. mikäli on jotakin muuta mainittavaa

 

Haemme eri alojen opiskelijoita eri puolilta Suomea ja haastattelemme opiskelijoita lyhyesti puhelimessa.

 

Kiitokset yhteistyöstä!

 

EuroApprentices-verkosto käynnistettiin vuonna 2017, jotta oppisopimus- ja ammattiopiskelijat eri maissa voivat viestiä omalla esimerkillään siitä, miten ammattiopiskelijat myös voivat hyvin liikkua Erasmus+ -ohjelmassa. Verkostossa on mukana kahdeksan Euroopan maata.

 

Sari Turunen-Zwinger

Vastaava asiantuntija, vs. yksikön päällikkö

Ammatillisen koulutuksen kansainvälistymispalvelut

Opetushallitus

Puh +358 (0) 295 338 617

sari.turunen-zwinger(at)oph.fi

www.oph.fi

 

Oletko kiinnostunut ajankohtaisesta tiedosta ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisestä –

seuraa meitä Twitterissä @EDUFI_VocEd ja liity Cami-sähköpostilistalle!

https://lista.edu.fi/sympa/subscribe/cami