Tiedote 10.9.2018

1. Suomen Oppisopimusosaajat ry:n yhteisöjäseneksi on hyväksytty Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, yhteyshenkilönään Johanna Veijonen. Tervetuloa mukaan toimintaan!

2. Oppisopimusviikko 5.-11.11.2018 teemalla ”Tulevaisuuden työt, taidot ja talentit”
Oppisopimusviikko järjestetään toista kertaa Suomessa. Viikon tarkoituksena on, että mahdollisimman moni saisi kuulla oppisopimusopiskelun mahdollisuuksista sekä juhlistaa tätä opiskelumuotoa, jolla opiskelee kymmeniä tuhansia suomalaisia joka vuosi.

Oppisopimusviikon teema on tulevaisuuden työt, taidot ja talentit. Oppisopimusviikkoa vietetään samaan aikaan kuin European Vocational Skills Week.

Oppisopimusviikon suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Oppisopimusviikon yhteistyökumppaneina toimivat mm. opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Yrittäjät, Kohtaamo/Ohjaamot, OPSO ry, Oppisopimuskummit. Yhteistyökumppaneita tulee vielä syksyn aikana lisää.

Oppisopimusviikon tekevät kaikki oppisopimuksesta kiinnostuneet, tervetuloa mukaan!

Kannattaa tutustua Oppisopimusviikon järjestäjän oppaaseen, josta saat mm. vinkkejä omien tapahtumien järjestämiseen: https://bit.ly/2x0unhc
Tärkeät aikataulut:
21.9. DEADLINE / Omien ehdokkaiden ilmoittaminen valtakunnalliseen oppisopimuspalkitsemiseen
12.10. DEADLINE / Omien tapahtumien ilmoittaminen viralliseen ohjelmaan
5.-11.11. OPPISOPIMUSVIIKKO

Facebookissa on tapahtuma ”Oppisopimusviikko 2018” . Se on julkinen, kaikille kiinnostuneille avoin ja löytyy Oppisopimus.fi-sivun alta.

Ilmoittaudu mukaan facebookissa TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: Oppisopimusviikko tapahtumaan, niin saat kaikki uusimmat päivitykset
https://www.facebook.com/events/231775274175533/

3. Oppisopimuspalkittavat 2018 / Årets Läroavtalspersoner i Finland
Opso ry hakee vuoden 2018 suomalaista oppisopimustyönantajaa, -opiskelijaa ja -työpaikkaohjaajaa ja yrittäjä-oppisopimusopiskelijaa. Koulutuksen järjestäjät esittävät ehdokkaat 21.9.2018 mennessä, valinnoista ilmoitetaan valituille viikolla 41. Palkittavat palkitaan Opso ry:n syysseminaarissa Helsingissä 29.10.2018 ja julkistetaan oppisopimusviikolla.
Koulutuksen järjestäjä voi esittää yhtä ehdokasta/palkittavien kategoria. Ilmoitattehan ennen esityksen tekemistä omille ehdokkaillenne, että teette esityksen ja annatte heidän yhteystietonsa meille, mikäli he tulevat valituiksi.

Opso ry söker läroavtalsstuderande, -arbetsgivare, -arbetsplatshandledare och –företagare för 2018. Utbildningsanordnarna föreslår kandidaterna senast 21.9.2018, resultatet meddelas de valda under vecka 41. De utnämnda premieras på Opso ry:s höstseminaarium i Helsingfors 29.10.2018. Utnämningarna offentliggörs under läroavtalsveckan.
Utbildningsanordnarna kan föreslå en kandidat per kategori. Innan ni meddelar oss kandidaternas namn och kontaktuppgifter, kom ihåg att även meddela förslaget till kandidaterna.

Linkki/Länk: https://goo.gl/forms/Zu7SMMsay3aixS9i2

4. Oppisopimus.fi -tuotteiden yhteistilaus
Nyt oppilaitoksilla on mahdollisuus tilata yhteistilauksena edullisemmin muutamia oppisopimus.fi tuotteita. Yhteistilaus on tehtävä 30.9 mennessä.

Tilauksessa tuotteita ovat kokoontaitettava kassi, polkupyörän satulansuojus, RFID-suojakortti sekä web-kameransuojus. Kaikki tarpeellisia ja suosittuja lahjatuotteita, joita voi jakaa milloin tahansa. RFID-suojakorttiin tullaan painamaan ruotsin ja suomenkieliset logot.
Tästä tilauslinkkiin, jossa tarkemmat tiedot: tilauslinkki
Lisätietoja tilauksesta: Susanne Forsberg susanne.forsberg{at}keuda.fi

5. Korjaus viestiini kesäoppisopimustutkimuksesta
Edellisessä viestissäni annoin virheellistä tietoa kesäoppisopimustutkimuksesta. Suomen Yrittäjät kerää tietoa vain muutamalta koulutuksenjärjestäjältä, joita oli haastateltu myös keväällä. Tarkoituksena on seurata, kuinka kevään arviot ovat toteutuneet.

Voitte kuitenkin mielellään hyödyntää lähettämääni pohjaa jos ja kun haluatte omiin tarpeisiinne kerätä tietoa kesäoppisopimuksista.