Ammatilliselle koulutukselle näkyvyyttä ammattitaitoviikolla 14. – 18.10.2019

Hyvät ammatillisen koulutuksen järjestäjät,

Euroopan ammattitaitoviikkoa (European Vocational Skills Week) vietetään 14. – 18.10.2019. Järjestyksessään neljännen ammattitaitoviikon päätapahtuma järjestetään Suomen EU-puheenjohtajuuskauden johdosta ensi syksynä Suomessa.  Päätapahtuma järjestetään Helsingissä, mutta toiveenamme on, että ammatillinen koulutus ja sen tarjoamat mahdollisuudet olisivat viikon yhteydessä näyttävästi esillä koko maassa. Koulutuksen järjestäjät voivat auttaa näkyvyyden lisäämisessä seuraavilla tavoilla:

1) Paikalliset tapahtumat

Ammattitaitoviikon paikallisen tapahtuman järjestäminen tarjoaa koulutuksen järjestäjille hyvän mahdollisuuden esitellä omaa toimintaansa ja tuoda näin myönteisestä näkyvyyttä ammatilliselle koulutukselle ja sen tarjoamille mahdollisuuksille. Viikko tarjoaa mahdollisuuden kohtaamisille esimerkiksi opiskelijoiden, työnantajien, opetus- ja ohjaushenkilöstön ja sidosryhmien välillä. Kohtaamisista voi syntyä jotakin uutta, tai ne voivat myöhemmin osoittautua hyödyllisiksi. Paikallisista tapahtumista on hyvä ilmoittaa komissiolle verkkolomakkeella, jolloin ne pääsevät mukaan komission verkkosivujen tapahtumalistaan ja niille myönnetään lupa käyttää ammattitaitoviikon virallista visuaalista ilmettä. Vaikka varsinainen ammattitaitoviikko on lokakuun puolivälissä, paikallisia tapahtumia voi järjestää milloin tahansa aikavälillä 1.5. – 31.12.2019.

Lisätietoja: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/sites/evsw/files/evsw19_guidelines_0.pdf

Ilmoittautumislomake: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/register-your-VocationalSkillsWeek2019

2) Share your story!

Komission verkkosivuilla kerätään myös tarinoita ammatillisen koulutuksen myönteisistä vaikutuksista yksittäisten ihmisten tai työpaikkojen tulevaisuuteen. Tarinoiden toivotaan olevan oppijalähtöisiä, mutta niiden kautta voidaan tuoda esiin myös koulutuksen järjestäjien toimintaa ja osaamista sekä toimivaa työelämäyhteistyötä.

Lisätiedot ja verkkolomake: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/share-your-story_en

Toivomme teidän tarttuvan näihin mahdollisuuksiin, joiden avulla pystymme yhdessä lisäämään Suomen ammatillisen koulutuksen näkyvyyttä ja korostamaan Suomen roolia yhtenä ammatillisen koulutuksen kärkimaista Euroopassa.  Toivomme myös, että välitätte tietoa yllä kuvatuista mahdollisuuksista näkyä Euroopan tasolla myös opiskelijoillenne, työelämälle ja muille sidosryhmille. Ohessa tiedonvälityksen tueksi myös ammattitaitoviikon tiivis esittely.

Katso komissaari Thyssenin vuoden 2019 ammattitaitoviikon avausvideo: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-170775

Yhteistyöterveisin

Mika Tammilehto

Ylijohtaja

 

EVSW pähkinänkuoressa