Uusi yrittäjä

hakeudu oppisopimuskoulutukseen näin:

 1. Tarkista yrityksesi soveltuvuus oppisopimukseen.
 2. Mitä haluat opiskella? Haluatko yrittäjän ammattitaitoa tukevan tutkinnon vai täysin uutta osaamista?
 3. Voit suorittaa oppisopimuskoulutuksena perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon, jotka antavat saman pätevyyden kuin ammattiopisto ja saman jatko-opintokelpoisuuden kuin lukio tai ammattiopisto.  Suorita halutessasi esimerkiksi vain yksi tutkinnon osa, jolla täydennät aikaisempaa koulutustasi.Voit valita esimerkiksi yrittäjyyteen painottuvan tutkinnon tai omaa ammattiosaamistasi syventävän tutkinnon.Yrittäjyyteen painottuvat tutkintoja esim.:
  Yrittäjän ammattitutkinto (AT)
  Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (EAT)Ammattialaan painottuvat tutkinnot:
  Yli 160 vaihtoehtoa: perustutkinto (PT), ammattitutkinto (AT) ja erikoisammattitutkinto (EAT
 4. Kun tiedät mitä haluat opiskella, tai haluat keskustella vaihtoehdoista, ota yhteyttä alueesi oppisopimuskoulutuksenjärjestäjään ja kerro tilanteestasi. Voitte yhdessä tutustua tutkintojen sisältöön.
 5. Etsi sinulle sopiva mentori. Hae soveltuvia henkilöitä mentoripankista. Keskustelkaa ohjaustarpeestasi ja tee ehdotus mentorin valinnasta oppisopimustoimijallesi. Jos suoritat yrittäjyyden tutkintoa, mentorin ei tarvitse olla samalta alalta kuin sinä.
 6.  Pohtikaa yhdessä oppisopimustoimijan kanssa mentorin valintaa.
 7. Oppisopimustoimija hoitaa sopimusasiat, hankkii sinulle  opinnot oppilaitoksen oppimisympäristöissä ja solmii kanssasi sopimuksen.

Voit aloittaa!