Oppisopimuskoulutus auttoi miettimään asiakaskunnan eri tavalla

Yrittäjän ammattitutkinto oppisopimuksella

 

”Yrittäjälle suoraan räätälöity Yrittäjän ammattitutkinto antaa käytännön apuja yrittäjän arkeen”, sanoo Alavuden Öljypuristamon toimitusjohtaja Hanna Yli-Kuha. ”Sedu Aikuiskoulutuksessa oppisopimuksella suoritettu ammattitutkinto antoi konkreettista ja käytännönläheistä tietotaitoa”, sanoo Yli-Kuha, joka on aiemmin lukenut Vaasan yliopistossa kauppatieteitä ja on ammatiltaan restonomi.

”Kun koulutuksessa on mukana muitakin yrittäjiä, ajatusten vaihtaminen on tärkeää. Asioita voidaan yrityksissä hoitaa monella eri tavalla. Olin tyytyväinen ammattitaitoiseen ja innostavaan kouluttajaan, joka puhui asiat niin, että ne ymmärsi. Koulutuksen yksi erityisen tärkeä osa oli markkinointi. Huomaan, että nyt osaan miettiä asiakaskuntaakin eri tavalla. Asioita on hyvä välillä syventää ja konkretisoida ja sitten mennä eteenpäin.  Markkinointi on tärkeä osa-alue yrityksen toiminnassa kuten taloushallintokin. Opetus ei ollut liian teoriapainotteista ja harjoitustyöt olivat omasta yrityksestä. Oppisopimus koulutusmuotona on erittäin hyvä systeemi, miettii Yli-Kuha”

Yrittäjän on hyvä välillä syventää ja konkretisoida asioita ja sitten mennä eteenpäin

 

YÖTTÖMIEN ÖIDEN KYPSYTTÄMIÄ MAKUNAUTINTOJA

 

Vanhan Osuusmeijerin tiloissa toimiva Alavuden Öljypuristamo tuottaa rypsistä kylmäpuristettua öljyä ja eläimille kotimaista valkuaisrehua. Tiloissa toimii myös Vietävän hyvää –myymälä, joka tarjoaa muitakin lähialueen herkkuja. Puristamon öljyjä löytyy mm. K-ryhmän ja S-ryhmän kaupoista, Veljekset Keskiseltä, Minimaneista sekä Halpa-Hallista. ”Kilpailu alalla on kovaa ja erilaisia öljyjä on valtavasti tarjolla”, kertoo Yli-Kuha. ”Olemme kuitenkin kilpailussa vahvasti mukana ja tuotteissamme on hinta-laatu –suhde kohdallaan. Tulevaisuudessa näkisin rypsiöljyn kysynnän hiukan kasvavan. Meidän öljymme hellävarainen valmistusmenetelmä säilyttää arvokkaat ravintoaineet ja luonnollisen maun. Kasvukauden hyvä sää saa öljyn maistumaan vielä pehmeämmältä ja pähkinäiseltä ja öljypitoisuus kasvaa”, sanoo Yli-Kuha.

Alkuperäinen julkaisija: Sedu aikuiskoulutus, oppisopimuspalvelut