Oppisopimuksella ensimmäiseen ammattiin

Ossi Meriläisellä ei lopu tekeminen kesken. Toukokuussa kauden alkaessa mies ryhtyy pelaamaan pesäpalloa ja jatkaa sitä niin kauan kuin kautta kestää. Lisäksi hän opiskelee oppisopimuksella merkonomiksi Kempeleen kyläkaupassa. Idean hän keksi kuultuaan joukkuekaveriltaan mistä oppisopimuksessa on kysymys.

– Pelasin Kouvolassa pesistä ja joukkuekaverini teki myynnin ammattitutkintoa siinä samalla. Pääsin vähän sivusta seuraamaan mistä siinä oli kysymys ja se tuntui mielenkiintoiselta, Ossi kertoo.

Kempeleen kyläkauppa valikoitui oppisopimustyöpaikaksi pelaamisen kautta. Yritys on iso joukkueen tukija, joten oli luonnollista hakeutua heille oppisopimuskoulutukseen.

– Tässä yhdistyvät mainiosti eri palaset. Saan tehdä töitä samalla kun suoritan tutkintoa, Ossi sanoo.
Omimmalla alueella hän on myydessään pesäpallovälineitä, mutta pikkuhiljaa ovat tutuksi tulleet myös muut urheiluvälineet. Erityisesti polkupyörien myynti sekä vähitellen myös huolto.

– Onhan se mielekästä oppia uusia juttuja. Kesä on melko kiireistä, kun pitää yhdistää työt ja pelaaminen. Talvi taas on opintojen parissa kiireisempää, Ossi summaa.

Ammatillisessa koulutuksessa parasta on ollut juuri opintojen joustavuus sekä työn ja oppimisen yhdistäminen. Motivaatiota lisää myös opintojen tekeminen itselleen.

– Tämä ei ole pakollista, joten sitä on mukava tehdä. Opinnot kestävät noin puolitoista vuotta, joten ei tässä vielä ihan puolivälissä olla. Ossi aloitti opinnot keväällä ja syksyllä hänellä on ensimmäiset tutkintotilaisuudet. Lähiopetuspäiviä on muutama viikossa ja ne pidetään keskustassa, jonne on kätevä tulla.

Tulevaisuudessa Ossia voisi kiinnostaa oman yrityksen perustaminen. Urheiluvälineliikkeen kauppias ei ole hassumpi tulevaisuuden visio.

– Se ei kuitenkaan ole ihan tulevien vuosien juttu. Tällä hetkellä tärkeintä on pesäpallo, Ossi summaa.

Julkaisu alunperin: OSAO, oppisopimusyksikkö