Hallittu hyppy uuteen oppisopimuksella

Yrittäjä pystyy kehittämään ammattitaitoaan oppisopimuksella

– Olen toteuttamassa unelmaani, joka aiemmin tuntui vain kaukaiselta haaveelta. Muutin Mikkelistä Lappeenrantaan, perustin oman yrityksen ja nyt yrittäjyyden ohessa opiskelen lisää.

Emmi Siitari (33) otti runsas vuosi sitten hypyn tuntemattomaan, joskin hallitun sellaisen. Hänen perustamansa Con Logo tekee yrityksille erilaisia markkinointiviestintään liittyviä töitä, kuten logoja, nettisivuja ja painoaineistoja. Aiempaa kokemusta alalta hänellä oli isänsä liikelahjayrityksen tuotantovastaavan paikalta, mutta yrittämisessä on vielä paljon opittavaa ja kehittämistä.

Markkikointiviestintää oppisopimuksella

Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkintoa Siitari opiskelee oppisopimuksella Saimaan ammattiopisto Sampossa, jossa on liiketalouden alalla alkanut uusia oppisopimuskoulutuksia. Tietopuolinen opiskelu hoituu Lappeenrannassa, ja suurin osa oppisopimuksesta on omalla työpaikalla oppimista.

Siitarin mukaan myös yksinyrittäjät pystyvät opiskelemaan oppisopimuksella.

– Sain onnekseni mentorin mainostoimistosta, jolle teen freelancerina töitä. On mahtavaa, että pystyn hankkimaan itselleni uuden tutkinnon ilman kompromisseja yrittämisestä. Voin viedä oppimaani heti käytäntöön omassa yrityksessäni.

Yksinyrittäjäkin voi opiskella oppisopimuksella

Siitari kertoo innoissaan odottavansa koulutukselta ja uusilta tuttavuuksilta uutta suuntaa työelämän haasteisiin.

– Into ja avoin mieli on tuonut elämääni pelkkää hyvää. En aio tehdä liian yksityiskohtaisia suunnitelmia tulevaan. Hyvää sieltä tulee, kun niin päättää.

Julkaistu alun perin: Saimaan ammattiopisto Sampo