Itsevarmuutta baarimestarille

Baarimestari sai lisävarmuutta oppisopimuskoulutuksella

Tytti Vainio halusi syventää ammatillista osaamistaan. Niinpä hän hakeutui suorittamaan oppisopimuksella baarimestarin erikoisammattitutkintoa.

Oppisopimuksella osaamistaan kartuttanut Tytti Vainio on työskennellyt Viking Linella pitkään. Hän aloitti laivan kahvilassa ja buffetissa ”Viikkarin” Amorella-laivalla jo vuonna 2008. Työnteon lomassa Tytti matkusteli paljon ja asui Australiassa sekä Ruotsissa. Työ laivalla sai kuitenkin aina palaamaan kotivesille. Vakituinen työsopimus solmittiin vuonna 2013, jolloin pestinä oli yökerhon baari M/S Viking Gracella. Viime vuodet hän on työskennellyt Seamore Champagne Loungessa catering specialistina eli baarivastaavana.

– Edesmennyt isäni on ollut myös baarimestarina laivalla, ehkä tämä kulkeekin jotenkin verissä, hän sanoo.

Tytti halusi syventää ammatillista osaamistaan ja hakeutui suorittamaan baarimestarin erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella. Haku oli jo umpeutunut, mutta hän pääsi silti viiden muun työkaverinsa kanssa mukaan koulutukseen. Vuorotyöt, käytännössä viikko/viikko tai 10 päivää/10 päivää, asettivat omat haasteensa lähipäiviin osallistumiselle, mutta työpaikka jousti työvuoroissa tarvittaessa. Tytti oli tyytyväinen koulutuksen sisältöön ja sen tuomaan varmuuteen työssään.

”Koulutus syvensi tietoutta alastani. Lähdin tähän koulutukseen itseni takia. Että saisin ammatillista varmuutta omaan tekemiseen.” Tytti Vainio, Viking Line

Työnsä parhaiksi puoliksi hän listaa drinkkilistan suunnittelun ja asiakkailta saadun palautteen. Tytti haluaa tarjota asiakkaille elämyksiä drinkkien muodossa ja nauttii juomien koristelusta. Toki pitkät vapaat ja työkaveritkin ovat tärkeitä työssä viihtymisen kannalta.

 

Alkuperäinen julkaisija: Turun oppisopimustoimisto TOST